søndag 5. februar 2012

Action eller avslapning? Her er oppskriften!



Vi mennesker er forskjellige og har forskjellige ønsker, uansett om det er snakk om kjøp av bil eller valg av vaskemiddel. Jeg og du har forskjellig oppfatning av samme ting, og vi søker forskjellige ting i hverdagen. Noen har mer hektisk hverdag enn andre, noen søker action for å lade opp batteriene og andre søker rolige omgivelser for å oppnå det samme.

Uansett hva du har behov for med tanke på å rømme fra en hektisk hverdag, så kan dette være alternativene som du kan vurdere.




Action
Svært aktive turer med reinsdyr hvor du får lære å håndtere et reinsdyr og deretter kjøre med reinsdyret på egenhånd. Dette betyr fart og spenning, noe som er grunnen til at du må benytte hjelm under kjøring og du kan ikke ha passasjer. Under kjøringen blir du også filmet og denne filmen er mulig å få med seg som minne.

Guiden tar fast reinsdyret som du har valgt å bruke og lærer deg hvordan du skal håndtere reinsdyret. Du setter reinsdyret foran reinsleden, låser fast seletøyet og setter resten av utstyret på plass. Guiden holder reinsdyret inntil du kommer deg på sleden og så er det action .

Aktiviteten er trygg og reinsdyrene er godt trent, så eneste grunnen til at du har hjelp på deg er om du skulle finne på å hoppe av eller gjøre noe som ikke var planlagt i utgangspunktet. Om du skulle foretrekke action tur, så kan du lese om Sami Culture reinsdyrkjøring og reservere aktiviteter for familier


Avslapning
Den tradisjonelle måten å kjøre reinsdyr på er å sette reinsdyrene i en såkalt raid, hvor flere reinsdyr med sleder går i rekke. Den fremste reinen blir styrt av guiden og turen er meget rolig. Du hører bare skrittene og sleden gli over snøen, mens du koser deg på sleden. Dette er en avslappende tur.

Guiden venter på deg ved møteplassen og etter påkledning går han igjennom ting som angår sikkerhet, selv om det skulle være unødvendig siden disse turene er svært saktegående. Du setter deg på den sleden som er valgt ut til deg og turen starter inn i villmarken.

Aktiviteten krever at du har varme klær på, fordi det er en litt lenger tur og du sitter svært stille under hele turen. Vi tilbyr skinn av sau som du kan ha over og det kan være godt i en slik sammenheng. Hvis du føler at avslappende tur er det du trenger for å lade opp dine batterier, så kan du lese om "reindeer sledding" hos Sami Travel Guides

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar