tirsdag 7. februar 2012

Påsken 2012 – tid for familien?


Fiske på vidda

I påsken ønsker man som regel å være sammen med familien og finne på noe spesielt å gjøre. Er man riktig heldig med været så er det koselig å være ute, kose seg med god mat og bare nyte frisk luft. Har man derimot utfordring å finne på noe å gjøre sammen, så kan dette være ideer som kommer godt med.


Snøscootersafari

Å kjøre snøscooter til vidda i påsken og fiske etter arktisk røye på isen er en fin måte å gjøre noe morsomt sammen med familien. Det er også godt egnet når man benytter lukket kjelke med plass til 4 personer, det gjør turen komfortabelt og varmt for både voksne og barn. Sami Culture kjører snøscootersafari til vidda i Nord Norge sammen med deg og da får du sitte i en kjelke som er både varm og behagelig. På vidda har man ferdig telt stående som varmes opp raskt etter ankomst, det er kjekt om man skulle trenge å varme seg. I teltet lager Sami Culture guiden lunsj til deg, men du får muligheten å fiske litt på isen etter arktisk røye og det er en favoritt aktivitet blant barn. Man kan se fisken svømme rundt sluken, spenningen er på topp og man blir fort hekta.

Reinsdyrkjøring

Å sitte på reinsdyrslede er en svært populær aktivitet blant familier, også regionalt, og i påsken er det riktig trivelig når det er mildt ute. Vi kjører sammen med deg i Reisadalen og barna får prøve å styre reinsdyret, om de ønsker. Etter noe kjøring går vi i lavvoen hvor vi lager lunsj og koser oss rundt bålet, det skaper en fin stemning og man kan slappe av. Barna leker ofte utenfor med lasso, det er en favoritt aktivitet blant barn å kaste lasso på horn av reinsdyr. Reinsdyrkjøring er som regel en aktivitet som de fleste synes er fint og i motsetning til hundekjøring så passer denne aktiviteten for større grupper med flere deltakere, fordi vi kan ha opptil 3 personer per slede og med 4 reinsdyr kjøres 12 personer.

Nordlyset – Aurora Borealis

De fleste som ikke bor i Nord Norge har lyst å se Nordlyset mens de er i regionen og sammen med Sami Culture kan du velge flere forskjellige typer av Nordlysturer. Påsken er årets siste mulighet å se Nordlyset og man kan velge mellom trugetur, reinsdyrkjøring i mørket, vente på Nordlyset i lavvo eller kjøre med snøscooter til vidda hvor Nordlyset er klarest på denne tiden av året. For familier er kanskje å kjøre snøscooter til vidda den beste måten å oppleve Nordlyset på, fordi det er spesielt egnet med tanke på komfort. Nordlys safari er uansett noe man bør oppleve mens man besøker Nord Norge og Sami Culture kan hjelpe deg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar